Inhoud

Grappig-Ernstig-Ontroerend-Simpel-Gewoon-Eigenzinnig-Vrolijk-Kwaad-Bewogen... kortom écht Bob's

Stuurlui van Antwerpen aan de wal...

De koning spreekt zijn bezorgdheid uit over populisme in Europa. Ook in eigen land. So what ?  Mag het nog ?
Hij maakt een parallel met de jaren dertig,waar de crisis ook aanleiding was tot polarisatie en persoonsverheerlijking. So what ?  Kan het nog ?

Zélf heb ik deze vergelijkingen ook al gemaakt in mijn boek 'Depressie is geen ziekte' in 1999 en in diverse interviews.Ik heb diverse keren gewaarschuwd voor het feit dat het misnoegde volk klaar was voor een nieuwe dictatuur en gevaarlijke leiders en demagogen. Toen was er zelfs nog geen sprake van politieke partijen als NVA. Als deze dan, door de Koning, toch al bedoeld zou zijn...

Ook buitenlandse staatshoofden in Nederland,Duitsland en elders spreken hun bezorgdheid uit en manen het volk - aan wie het 'populisme' ontspruit- aan, om voorzichtig te zijn en niet blindelings mee te stappen in de mooie, maar vijandige praatjes over schuldenbokken en vreemde boosdoeners.

De crisis die we doormaken is heel wat complexer dan het simplistische discours dat door sommige politieke partijen aan de bevolking opgevoerd wordt.

Bart De Wever is wéér verontwaardigd. Over deze bezorgde en terechte uitspraak van de koning. Hoe kan het ook anders. Bart De Wever is steeds en altijd verontwaardigd. Het is zijn handelsmerk. Daarmee scoort hij ook psychologisch bij vele ontevredenen. Je kan het altijd horen aan zijn stijgende en zangerige 'zatsmelodie'. Als een verongelijkt Bartje zingt hij dan de klaagzang van het misbegrepen,mis-handelde en gepeste jongetje.

De baarlijke duivel van een boze Koning, de pester, moet dan wég ! Op de radio en in opiniestukken zal hij er nu alles aan doen om de populatie ervan te overtuigen dat het de Koning is die het land verdeelt. Niet hij ! De Koning moet gestraft worden en het zwijgen worden opgelegd. En velen huilen nu mee met Bart in het bos.

Als Bart De Wever zich aangesproken voelt - en zijn reacties bewijzen dat- heeft de vorst terecht een punt. Misschien moet hij zich, als oudere vader van de natie, zelfs wat méér gaan uitspreken ipv. te moeten zwijgen. Zwijgen is nu, in zijn nieuwe functie, aan Bart De Wever zélf. Hij moet het nu op zijn 42e gaan bewijzen. Het is helemaal niet gepast dat een burgemeester (hij heeft de eed afgelegd) de Koning bekritiseert. De Wever zit nog altijd op twee stoelen tegelijk. De ene van partijvoorzitter. De andere van burgemeester.
Tenzij die burgemeester helemaal niet de ambitie heeft om zijn ambt sereen en hardwerkend uit te oefenen,voor het volk, maar meteen President wil worden !? President van de republiek Vlaanderen..? Alleen maar op basis van woorden ?
Tot die tijd is een Koning echter nog altijd Koning en een burgemeester nog altijd burgemeester ! Wie moet wie terechtwijzen ?

De burgemeester van een stad als Antwerpen heeft zijn handen normaal meer dan vol om 6 jaar lang, in de praktijk te brengen wat men met alle mooie woorden aan het volk heeft beloofd. Dus, Bart De Wever, treed nu eindelijk eens af als charismatisch partijvoorzitter van NVA. Bewijs dat het niet alleen te doen is om macht en glorie.Werk zes jaar lang keihard, in stilte, voor 't stad van A. en kom dan na die zes lange jaren vertellen wat je allemaal écht hebt gerealiseerd.

Tot nu toe is er door jou alleen maar 'gebakken lucht' verkocht. Dat is de betekenis van 'populisme'. Veel gemekker en weinig wol ! DOE HET Bart ! Dan pas zal je geloofwaardig zijn. Dan pas kan je zeggen : 'Yes, we can !'

Leg jezelf het zwijgen op ipv. al die anderen. Laat het allemaal 'zien' ipv. 'horen'.Werken,werken,werken nu...De tijd van de praatjes is voorbij. Het volk is uiteindelijk niet tevreden met woorden alleen ! Onderschat hen niet in arrogant misprijzen. En...overschat vooral jezelf niet !
De beste stuurlui van Antwerpen staan, tot nu toe trouwens, nog altijd aan de wal...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten